Aanbod

Naast individuele begeleiding - zowel flexibel als op interim basis - bied ik regelmatig (door mijzelf ontwikkelde) opleiding en trainingen aan. Daarbij gaan we specifiek aan de slag met één actuele casus die speelt binnen je bedrijf. Uiteraard kunnen de opleiding en trainingen ook intern of op een door jou gekozen locatie worden gegeven.

Individuele begeleiding ‘Duurzaam Strategisch Personeelsbeleid’
De vertaling van het arbeidsrecht naar de praktische invulling op de werkvloer
Als (groeiend) MKB bedrijf krijg je te maken met allerlei regels voor je personeel. Die zijn vaak ingewikkeld en continu aan verandering onderhevig. Het is dus niet zo gek dat je als (goed) werkgever soms door de bomen het bos niet meer ziet. Geen nood, ik ben jouw partner die je adviseert en ondersteunt bij het vormgeven en opzetten van je P&O beleid voor de toekomst. Je kunt van mij onafhankelijk advies een praktische ondersteuning verwachten, geen eindeloze beleidsstukken of ingewikkelde plannen. Zo kun jij je blijven bezighouden met de corebusiness van je bedrijf.

Typische onderwerpen waarover ik MKB directeuren adviseer zijn bijvoorbeeld:

  • vormgeven van een strategische personeelsplanning
  • opbouwen van personeelsdossiers
  • opzetten van een introductiebeleid
  • opleiden en ontwikkelen van medewerkers
  • aandacht voor duurzame inzetbaarheid
  • vormgeven van werving- en selectie
  • inrichten van de gesprekkencyclus

Opleiding ‘De Kunst van Mensenwerk!’
ALs MKB-ondernemer is omgaan met je personeel soms lastig. Dat is niet zo gek. Ieder mens is anders, dus iedere medewerker heeft verschillende wensen en verwachtingen van jou als werkgever. Hoe ga je daar goed mee om? Hoe zorg je voor een fijne werksfeer en tevreden medewerkers met hart voor de zaak? In deze compacte opleiding leer hoe je je (toekomstige) personeel duurzaam én strategisch kunt inzetten zodat ze je graag helpen bij het verwezenlijken van je bedrijfsdoelen. Tijdens de opleiding je zelf aan de slag met een eigen gekozen onderwerp of casus die speelt binnen je eigen organisatie.

Maximaal aantal plekken: 8
Inhoud: 9 modules met een eindopdracht
Start: 2 maal in het voorjaar en 2 maal in het najaar 
Lesdagen: dinsdag en donderdag
Tijd: van 16 tot 19 uur met uitloop tot 19.30 uur

Wil je meer weten? Neem voor meer informatie en aanmelden contact op.

Training ‘De wondere wereld van het personeelsdossier’
De termen ‘dossieropbouw’ of ‘personeelsdossier’ worden vaak geassocieerd met langdurig verzuim of arbeidsconflicten. Het zijn beladen woorden. Tijdens de training “De wondere wereld van het personeelsdossier” leer je dat dit anders kan. Met een andere benadering is het personeelsdossier juist een krachtig personeelsinstrument. Het kan een structurele positieve bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van je bedrijf. In de ochtend gaan we praktijkgericht aan de slag met het thema ‘personeelsdossier’ vanuit het HR perspectief. Na de lunch worden de juridische aspecten van het personeelsdossier belicht. We werken met je eigen (anonieme) casussen en de trainers brengen praktijkvoorbeelden in.

Maximaal aantal plekken: 10
Frequentie: één keer per maand
Lesdag: dinsdag
Tijd: van 9 tot 16 uur

Wil je graag deelnemen? Neem voor meer informatie en aanmelden contact op.

Training ‘Goed personeel vinden zonder te heksen’
Wanneer er binnen je bedrijf, om wat voor reden dan ook, een vacature ontstaat is het tijd voor actie. Hoe ga je ervoor zorgen dat je de juiste potentiële kandidaten bereikt en aantrekt? Wat kunnen potentiële kandidaten over je bedrijf terugvinden? Tijdens de training ‘Goed personeel vinden zonder te heksen’ ga je praktisch aan de slag met vinden, boeien en binden van de juiste mensen. Je leert wat je kunt doen op de korte én langere termijn om werving en selectie soepeler te laten verlopen. Van het opstellen van de vacaturetekst tot het maken van een wervingsplan het komt tijdens deze training allemaal aan bod.

Maximaal aantal plekken: 10
Frequentie: één keer per maand 
Lesdag: donderdag
Tijd: van 9 tot 16 uur

Wil je graag deelnemen? Neem voor meer informatie en aanmelden contact op.

Kennisevent ‘Every adventure requires a first step (Cheshire cat)
Als (groeiende) MKB ondernemer zit je met veel vragen. Hoe kan ik mijn personeel vanuit hun kracht inzetten zodat ze nu én in de toekomst (zonder gedoe!) een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van mijn bedrijfsdoelstellingen? Hoe vind ik nog personeel in een krappe arbeidsmarkt? Hoe kan ik wet- en regelgeving inzetten zodat deze vóór in plaats van tegen mij werkt? Dit soort vragen worden eens per kwartaal besproken tijdens een interactieve en informatieve sessie over praktisch personeelsbeleid met een blik op de toekomst.

Maximaal aantal plekken: 10 (let op: enkel op uitnodiging)
Frequentie: één keer per kwartaal
Tijd: van 16 tot 19.30 uur

Wil je graag eens aanschuiven bij dit kennisevent? Neem gerust contact op, dan bekijken we of het relevant voor je kan zijn.