Met het werknemersprofiel op zoek naar de beste match

03/10/2017

Met het werknemersprofiel op zoek naar de beste match 

Naast een functieprofiel heeft elke werknemer ook een set van persoonskenmerken. Hoe gaat hij of zij met klanten en collega’s om? Heeft hij of zij oog voor innovatie en ontwikkeling? En past dit bij jouw bedrijf? Door zelf in kaart te brengen welke kenmerken je terug wil zien bij elke werknemer, stel je een werknemersprofiel op. Onmisbaar voor jouw personeelsbeleid.

Waarom een werknemersprofiel?
Door een werknemersprofiel te maken, krijg je een beter beeld van wie er in jouw bedrijf past. Het helpt je bij het zoeken en vinden van de juiste werknemers. Het werknemersprofiel maakt ook onderdeel uit van je beoordelingscyclus. Je krijgt namelijk antwoord op de vraag of de werknemer op langere termijn in de organisatie past. Zijn de noodzakelijke competenties bij de werknemer voldoende om als bedrijf concurrerend te blijven? En is er voldoende leervermogen en flexibiliteit om mee te groeien met (on)voorspelbare veranderingen? Bedenk: als je mensen aanneemt die niet bij jouw bedrijf passen, is dit voor beide partijen vervelend. Met een werknemersprofiel voorkom je dit. 

Wat staat er in een werknemersprofiel?
In een werknemersprofiel staat welk overkoepelend gedrag, waarden en normen je zoekt bij (toekomstige) werknemers. Ze sluiten aan bij de waarden en normen van jouw organisatie. Het uitgangspunt is dan ook je missie en visie, maar ook je doelstellingen en bijvoorbeeld je klantbenadering. Denk eens na over de gewenste wijze van communiceren binnen jullie bedrijf, de rol van integriteit, gelijkwaardigheid en empathisch vermogen. Is jouw ideale werknemer organisatiesensitief, ontwikkelgericht en denkt hij of zij na over innovatie binnen het bedrijf? Kortom: welke overstijgende aspecten gelden voor alle werknemers, ongeacht hun functie? 

Werknemersprofiel als onderdeel van je personeelsbeleid
Een werknemersprofiel is niet iets dat je opstelt en weer in de kast legt. Het maakt deel uit van alle andere personeelsinstrumenten. Het helpt bij je instroombeleid. Tijdens de beoordeling werk je de onderdelen van het werknemersprofiel uit in zichtbaar gedrag. En ten slotte dwingt het je om na te denken over de toekomst van je bedrijf. Het werknemersprofiel is op die manier onderdeel van je doorstroom- en uitstroombeleid. Definieer steeds goed wat je wil bereiken met je werknemersprofiel. Zo ontstaat de beste match tussen werknemers en jouw bedrijf.  

Hulp nodig bij het werknemersprofiel van jouw bedrijf? Ik denk graag met je mee! Neem contact op via diana@dianavanbakel.nl of bel me op 06-24330026.