Mijn goede voornemens voor 2018 zijn…

21/12/2017

2017: wat was je mooi, inspirerend en bijzonder. Nu je ten einde loopt, kijk ik graag vooruit. Naar wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Heb jij al goede voornemens? Ik heb enkele tips voor je!

To log or not to log
Ga in 2018 een logboek bijhouden. Een document waarin je alles bijhoudt over al je medewerkers. Het klinkt als een enorme berg werk, maar als je het consequent gebruikt, ga je vanzelf zien dat het een efficiënt en effectief hulpmiddel is. Wat er allemaal in een logboek staat? Je leest het in deze blog: http://www.dianavanbakel.nl/blog/elke-medewerker-een-logboek

De neuzen dezelfde kant op
Welke kenmerken wil jij bij al je werknemers terugzien? Klantvriendelijkheid, open en eerlijke communicatie, een neus voor innovatie? Stel in 2018 een werknemersprofiel op. Hierin zet je precies die normen en waarden die jij belangrijk vindt voor jouw bedrijf.
Meer weten? Lees dan de blog http://www.dianavanbakel.nl/blog/met-het-werknemersprofiel-op-zoek-naar-de-beste-match

Hieperdepiep…succes!
De feestdagen komen eraan, reden voor een feestje. Maar vergeet in 2018 ook niet geregeld successen te vieren, samen met je medewerkers. Dat kan op verschillende manieren. Van een welgemeend compliment tijdens het teamoverleg tot een gezellig etentje.
Inspiratie nodig? Kijk dan even in mijn blog http://www.dianavanbakel.nl/blog/10-tips-om-successen-met-je-medewerkers-te-vieren en lees de tien tips.

Ik leer, dus ik ontwikkel
Nu we toch vooruitkijken, laten we het eens hebben over de toekomst van jouw bedrijf. Je wilt blijven innoveren. Daarom is het belangrijk dat jouw personeel ook verandering- en ontwikkelingsbereid is. Dit stimuleer je met bijvoorbeeld een opleiding.
Weten hoe? Lees dan mijn blog over Opleiden en Ontwikkelen: http://www.dianavanbakel.nl/blog/79/opleiden-ontwikkelen-goed-werkgeverschap-of-noodzakelijk-kwaad

Tijd voor vakantie
Je begint dit jaar goed met een nieuwjaarsborrel. Gezellig! Enkele medewerkers vertellen over hun vakantieplannen, sommigen willen de zomer doorwerken. Hoe ga je hier mee om? En wat doe jijzelf in de zomerperiode? Het is dan misschien wat rustiger, dat betekent niet dat je stil zit.
Ik schreef er niet een maar twee blogs over! http://www.dianavanbakel.nl/blog/zo-heerlijk-rustig en http://www.dianavanbakel.nl/blog/ik-ga-op-vakantie-en-neem-mee

Een gelukkig en gezond 2018
De griepgolf is net achter de rug, maar ook in 2018 kunnen er natuurlijk werknemers ziek worden. Van een paar dagen verkoudheid tot langdurig ziekteverzuim. Weet jij wat je dan moet doen? Wanneer komt een bedrijfsarts in beeld? En hoe stel je Plan van Aanpak op? Je leest het in mijn blogs over verzuimbeleid: http://www.dianavanbakel.nl/blog/een-goed-verzuimbeleid-daar-knap-je-van-op en http://www.dianavanbakel.nl/blog/het-verzuimdossier-hoe-pak-je-dit-aan

Een goed gesprek
Ga in 2018 het gesprek aan! Natuurlijk vraag je regelmatig aan je medewerkers hoe het gaat met hun werkzaamheden. En wellicht gaan jullie ook weleens even samen zitten om te praten over de toekomst. Pak het in 2018 gestructureerd aan. Met de Gesprekscyclus. Ik leg het je van A tot Z uit in mijn blog http://www.dianavanbakel.nl/blog/ga-het-gesprek-aan.

Zet je tanden in personeelsdossiers
De gesprekscyclus, ziekteverzuim, ontwikkel- en opleidingsplannen: het staat allemaal in het personeelsdossier. Een hele kluif om op te starten en bij te houden, maar een perfect voornemen voor 2018. Een personeelsdossier is namelijk essentieel bij ontslag bijvoorbeeld. Hulp nodig? Lees dan mijn blog: http://www.dianavanbakel.nl/blog/een-goed-personeelsdossier-in-5-stappen

Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier geschreven over alles wat er bij HR komt kijken. Coaching en advisering is een vak apart. Mijn vak! Dus laat dat nieuwe jaar maar komen. Ik denk weer graag met je mee.

Hele fijne feestdagen en een uitdagend, innovatief en succesvol 2018 gewenst!